Friday, January 16, 2009

FREN.S.H.I.T

tau x knape kadang2 Allah tu bagi dugaan kpd kita?

sbb... myb kita ni slu lupa dekat DIA..

dats y la wpon skali je dugaan datang kt kita, kita akan automatik terus ingat dekat DIA kan kan...

tp kan.. sesetengah org xpk camtue

lpas tu terus menyalahkan DIA sbb bg susah or dugaan...

lpas tu cara nk solve dugaan tue, nak menjerit la, meraung, menangis, or even bunuh diri..

aku pon kkdg rasa cmtue... tp xdela smpai pk nk bunuh diri

perjalanan masih panjg kan (klu umur kita panjg la kan...)


aku xtau kenapa aku agak kerapla jugak menghadapi frenship problem nie..

kkdg problem tu bukn dtg dari aku, aku yang jadi org tengah or lbeh tepat lagi, mangsa keadaan..


tp kata-kata sakti mcm KAWAN GEMBIRA SENANG JUMPA, KAWAN MERAUNG SDEH MMG SUSAH NK DAPAT..


bg aku kan, aku sendiri xtau nape aku ni jenis sush nk dpt kwn, nk get along dgn org,

sbb aku slu mencari kesempurnaan dlm diri sesorang kwn aku tue

adkah aku yg xsmpurna atau diorg yg xckup smpurna?


sempurna bagi aku, xperlula cantik bak mendiang putri diana, oo sehensem orlando bloom..

ckupla klu org tu open minded, leh terima aku seadanya as a fren... n one more IMPORTANT thing, sentiasa bersama aku anytime..


myb aku ni bukan seorang yang PANDAI n KUAT MENIPU untuk mencipta warna pelangi kepada suasana, aku jugak xcukup KACAK mcm peserta2 WHAT WOMEN WANT, aku jugak xdk skuter o KRETA untuk menyenangkan kwn2 aku supaya senang diorg MEMPERGUNAKAN aku, maybe aku ni susah untuk TIDAK BERTERUS TERANG..

bcoz i'll be myself when friendship process...


aku jugak slu akan berpegang dgn kata-kata azimat BABA, BUAT BAIK PADA2 DENGAN ORANG.. JGN SKALI BUAT JAHAT, TP KLU NK BUAT BAIK, JGN TERLALU BAEK...


3 comments:

arnuar88 said...

huhu..
its normal la..
mmg susah nak cari kawan..
specially yg besfren..

dun worry,
allah tu tahu..
semua ni dia dah rancang..
pasti ada hikmah disebaliknya..
yang penting jadi diri sendiri sudeyhh..

aku doakan ko dpt kwn yang baik!!!
gud luck!!

edilicious said...

hey man
thnx for da comments
wuiyo terharu seh..
thnx!!

erm maen fster o watsoever?

arnuar88 said...

haha..
juz leave ur comment kat my frenster.. ok..

huhu..