Friday, May 22, 2009

MB

seblum pape hal, aku nk terus post pasal politik yang berlaku kt Perak..
skrg ni mahkamah duk tgh bersidang nk tentukan permohonan Dato' Zambry (menteri besar BN) menentang keputusan mahkamah tinggi yang terang2 isytihar Ir. Nizar tu menteri besar Perak yang SAH.. diulangi.. SAH..!

aku pon plek
knape nk rayu2 lagi.. kan dh kuar mahkamah
adakah korang buat rayuan tu untuk xnk dapat malu.. atau mmg btol2 bersungguh2 nk sangat negeri Perak tue..

dhla ritu korang rampas Perak dari diorg.. lpas korang bising2 kt Anwar yang beria2 nk ajak MPs lompat melompat parti..
last2 sendiri yang buat.. mcm jilat ludah balek la..

seblum rampas tu, xleh tunggu dlu ker.. Ir. Nizar tu dh nk submit permohonan pon nk bubarkan DUN.. bukannya diorg degil xnak lepaskan negeri PERAK tu walhal diorg tu pemerintah time tue.. sabarla skit bang..

n bg aku, its fair pe klu buat pilihanraya balek.. sbb peluang utk 2 2 belah 50-50.. its win win situation.. yerla.. xsemestinya rakyat akan sokong balek PR klu diorg buat Pilihanraya selepas rakyat dihidangkan dengan kucar kacir pemerintahan PR kt PERAK..

aku pnah lepak sembang dgn kwn aku yang ayah dia ada kaitan dgn suasana di PERAK.. n dia bagi alasan yang sooo sooo xmunasabah o munasarawak.. dia cakap.. "Edy, skrg kan kegawatan ekonomi, so mcm membazir la klu buat pilihanraya"..

oh hello.. mcm takut je alasan anda itu.. BN kaya per.. n klu diorg betul2 nk berjuang utk dapatkan PERAK tue, duit bukan alasan beb! ala klu diorg menang PERAK, duit modal buat Pilihanraya tu bleh rolling balek per.. heh!~

n then skrg ni keadaan dah jadi panjang n berlarutan hingga ke anak cucu.. duk main tarik tali.. biler tah tali nk putus biar dua2 terjatuh..

n then aku terharu giler bila PR akan buat pembubaran DUN if Ir. Nizar menang MB.. see.. xego pon diorg kan..

aku ni bukan nk bias mana2 pihak.. (yeker?) huhu.. tp pk la baik2. yang gaduh pon org2 Melayu.. takut nnt ada org lain amek kesempatan..

n keputusan akan diumumkan lbeh kurang 3.30ptg hari nie.. xtaula apa keputusannya pulak dis time.. haih..

1 comment:

Lucky's Lady said...

Bila BN buat rayuan cakap macam tuh . tapi bila SULTAN bg mandat siapa yg terlompat lompat atas kereta SULTAN? Dah lupa ke? It just a politic way . Nobody know which one mr. right is :) Tapi i tetap pilih keputusan SULTAN drpd MAKHAMAH yg kita tak tahu hakim tuh belah mana bye ;)