Thursday, June 4, 2009

10+1

hah.. akhirnya aku bersedia jugk nk tulis pasal benda nie..
xtaula.. myb sbb aku dh xde benda nk tulis dlm blog aku ni (yg aku anggp mcm diary) or myb terpengaruh dgn kata2 org, benda yg xbaik xbagus dipendam pendam.

lpas hbes sem lepas jer, perkataan LULUS tu satu perkataan yg menyakitkn untuk aku.
xtaulah knape smua benda ni jadik.. mmg malang malang.
mmg sem ni agak peritla utk aku struggle.. byk masa aku luangkan untuk subject ni tp all da things mcm useless jerr..
bukan tu jer, byk plak tu duet habes.. tp aku xberkira.. janji i wanna do something yang best.
bukan nk mengungkit tentang takdir, cuma mencari jawapan.. utk muhasabah diri..

tp aku tau jugk aku xpatut salahkan takdir
sbb ni mesti xde keberkatan.. yela sapa suh aku buat benda yg xbaek awal2 sem tu kan..
ini balasan kot.. hurmm

yang xbestnyer, just a few of students yang failed untuk subject design nie..
ramai2 dh bersusah payah dlm satu kapal mengharungi ombak besar, tetiber beberapa org je yang terjatuh dlm lautan..

aku pon xtau mmg dh ditentukan kot.. kronologi kegagalan yg berlaku dekat aku mmg xkan terpadam dengan senang dlm kpala otak aku nie..

@ beberapa hari seblum exam, aku menghabeskan masa aku siapkn design. mengadap laptop. bangun pagi smpai pagi.. lpas tu tdo n then bangun sambung. smpai xkua bilik. dari matahari naik smpai matahari naek esokkan hari.. camtula rutin aku

@ i wish dat i could finish up the design before final exam start. aku bukan robot nk buat smua keje dlm 1 masa. but i try. kerahkan sluruh tenaga, otot, urat saraf n sbgnya.

@ bbrapa hari sblum exam, my laptop buat hal. mungkin sbb dh 3hari xpadam. seolah2 laptop itu seperti manusia. ada perasaan. penat. dan tenaga. n then laptop tu koma. aku igt nk mampos. tp aku tolak tepi. nk concentrate on study for exam!

@ aku dh mcm emak yg bawak anak sakit. ke hulur ke hilir mengusung laptop. tunggu bus berjam2 membawa laptop ke klinik yg jauhnya amat jauh. masaku dh terbuang di situ. naek turun bus.

@ akhirnya peluang cerah utk selamatkan laptopku. namun disebabkan kebodohan aku, semua data ilang. balasan agaknya.

@laptop dh pulih. tp hilang data smuanya. aku xpandang blkg. terus siapkan design lepas exam habes. kerahkan tenaga seolah2 ada 34 jam sehari.

@ namun aku bersyukur dateline utk submitt sentiasa dipanjangkan. namun smpai hari presentation, aku mcm terkena kejutan budaya dgn presentation board students yang laen. god damn! aku dikhabarkan failed!

@ namun peluang ke 2 tetap ada seblum portfolio day. skli lagi keringat dikerahkan. buat sedaya mampu. cuba mencontohi & melakukan lbeh baik dari mereka. mungkin.

@ mcm2 berlaku waktu hari portfolio aku tu. aku mengharapkn org menampal board aku kerna aku perlu membantu rakan2 ku yg lain. xmau bersikap selfish. namun smua tu memakan diri.

@sekembali aku di klas, byk board aku tertanggal. yg musykil, hanya board aku, tidak org laen. namun usah berfikir negatif. ku cuba tampal kembali kesemuanya. ahh.. masih ada gmbar2 kecil yg harus dilekatkan. dlm masa yg sama, smua lecturer dlm perjalanan.

@ malang skli. gmbar kecil tidak sempat ditampal. beberapa jam slepas tu, smua lecturer memanggilku masuk ke dlm. ku disoal siasat. dihentam juga mungkin. ahh ku kecewa namun perlu bersabar.

@ isyarat yg diterima menandakan aku failed. sekali lagi! ah tidak! pandanganku gelap. satu sem lagi terpaksa ditambah. yg malang, mulai sem dpn, aku xdpt lagi sekapal dgn mereka yg masih selamat tadi. aku lemas di lautan. malah, xkn dpt mengejar mereka pon.

aku hanya termenung n bersedih. jadi, apa lg yg mampu dibuatkan? menonton bintand di langit n mengharap keajaiban? haih.. 10sem.. tambah lagi 1 sem.. lama...

4 comments:

JS said...

ada hikmah tu...

edilicious said...

hikmah?
apa hikmahnyer?
sobsob sdeh..

arnuar88 said...

huhu..
rilex bro..
its normal 4 archi student failed in design life..
gagal x bermaksud ko akan gagal selama2nya..
n student yg dpt A dalam design x semestinya akan berjaya dalam pekerjaan..

once u failed, u have 2 learn smtg from there

yeah chaiyok..
never try 2 gv up
hidop archi!!

edylicious said...

@Arnuar88 : hurmm neway thnx!